Eliza Ajikon

Eliza2Eliza Ajikon is een meisje van 14 jaar. Eliza heeft nog een zus en 3 broers. Een jongere broer is overleden toen zij op school zat. Ook haar vader is overleden. In 2001 werd zij opgenomen in Nadirkonyen.

Mishandeld en verstoten

Eliza werd erg slecht behandeld door haar stiefvader. Op een dag ontdekte hij dat zijn geld gestolen was. Noch Eliza, noch haar zus konden hem vertellen wie het gedaan had. Eliza werd ervan verdacht het geld weggenomen te hebben. Hiervoor werd zij verschrikkelijk mishandeld door haar stiefvader. Op een gegeven moment zag zij kans te ontsnappen. Uit de uitlatingen van haar stiefvader begreep dat ze nooit meer kon terugkeren naar huis, hij zou haar doden.

Eliza vond in Nadirkonyen een veilig thuis

Eliza is gevlucht naar Lodwar, waar zij op straat terecht kwam. Op straat kwam zij in contact met de social workers van Streetchildrenproject Nadirkonyen. Sindsdien heeft zij een warm en veilig thuis gevonden in Nadirkonyen. Eliza ging naar school en begon in standard 3. Inmiddels heeft zij de middelbare school afgerond gedaan en is dit jaar, 2014, begonnen met de cursus Nutrition & Dietetics aan het college Thika School of Medical and Health Sciences.

Wilt u meer weten over Eliza, lees dan hier haar persoonlijke en indrukwekkendebrief.